Scenkonst i skolans värld – virtuella världar utanför skolan – Vem tar de svåra frågorna med barnen?

Seminariet handlar om vilka ämnen som barn möter i scenkonst- och spelvärlden, och hur dessa ämnen hanteras inom scenkonstens värld och inom spelkulturens värld.

I seminariet för vi ett samtal kring de ämnen som barn möter inom scenkonst och de ämnen barn möter inom den digitala spelvärlden

På scenkonstsidan upplever vi regelbundet att scenkonst med ämnen som framför allt vuxna upplever som svåra inte alltid samtalas om med barnen fast behoven hos barnen finns. Föreställningarna kanske inte ens kommer barnen till del.

Spelvärlden har en annan ingång till barns värld. Många barn spelar idag virtuella spel på fritiden. Inom spelvärlden lyfts också olika tematik som kan verka upprörande för vuxenvärlden. Hur ser behoven ut för samtal om det hos barn och hur arbetar företrädare inom spelvärlden med det? 

Kanske har scenkonstvärlden och spelvärlden saker att lära av varandra när det kommer till att lyfta svåra ämnen för barn och unga?

Arrangör: Scenkonst Sörmland

Plats: Auditorium, Munktellmuseet

Tid: Fredag 13:00 – 13:45

Oscar Wemmert

ordförande, Dataspelscentrum

Oscar Wemmert är spelutvecklare sedan mer än 25 år och har varit involverad i mer än 20 spelproduktioner sedan 1997. Oscar är ordförande för Dataspelscentrum och frilansar som kreativ producent, spelutvecklare och spelpedagog genom sin firma GameFlame. Oscar brinner för spel som konstform och kreativt skapande inom alla de områden som ingår i spelutveckling.

Andreas Hofer

familjebehandlare

Har i flera år jobbat med intensiva sociala insatser riktade till unga individer med antisociala beteenden och deras familjer. Arbetet lutar sig mot en psykodynamisk terapitradition med inslag av KBT.

Stefan Hansen

vd Unga Klara

Evelina Maro Ferbrache

förbundsordförande Sverok

Siri Sandström

scenkonstproducent för barn och unga Scenkonst Sörmland

Moderator

Tillbaka

 

 

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev