Musik ur tomma intet och andra vanföreställningar

Den svenska musikscenen beskrivs som en framgångssaga, ett exportunder och är i dag ett självklart faktum i den svenska självbilden. Samtidigt verkar det finnas kunskapsluckor om de bakomliggande orsakerna till musikmiraklet Som om svenska artister och musiker helt plötsligt bara uppstår ur tomma intet snarare än genom många år av lärande, nötande med tillgång till lokaler, instrument och musiklärare.

Bildningsförbund runt om i Sverige går här samman för att arrangera en paneldebatt om förutsättningarna för landets musikscen.

Vårt fokus för musikens förutsättningar är folkbildningen - studieförbunden och folkhögskolorna, som kommande år tvingas till omfattande nedmontering och i vissa fall avveckling. I vår panel finns artister, fackliga och folkbildare för samtal om musikens förutsättningar och vikten av att fortsätta skapa dessa. Innan det är för sent och det svenska musikundret ett minne blott.

Arrangörer: Länsbildningsförbundet Sörmland och Västmanlands länsbildningsförbund, Örebro läns bildningsförbund, Hallands bildningsförbund, Bildningsförbundet Östergötland, Västra Götalands Bildningsförbund, Jönköpings läns bildningsförbund, Folkbildning Mittnorrland, Stockholms läns Bildningsförbund, Norrbottens Bildningsförbund, Folkbildningen i Västerbotten, Gävleborg läns Bildningsförbund, Dalarnas Bildningsförbund, Folkbildarna i Värmland, Uppsala läns Bildningsförbund, Gotlands Bildningsförbund, Kalmar läns Bildningsförbund, Skånes studieförbund i samverkan, Skånes Folkhögskolor i samverkan.

Plats: C-hallen, Munktellmuseet

Tid: Onsdag 14:45 – 15:45

Marit Bergman

sångerska

Simon Ledstam

folkbildare

Karin Inde

ordförande Svenska Musikerförbundet

Johan Söderman

musikforskare och musiker

moderator

 

Tillbaka

 

 

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev