Vart är svensk barnfilm på väg? -Vilken riktning har ny svensk film med barn som publik i fokus?

Fotograf: Johan Lehman

Daniel Lundqvist från BUFF (Malmö barn och ungdomsfilmfestival) samtalar med Aland Mohammed, Film i Sörmlands barnfilmsresident, Janne Vierth, filmkonsulent barn & unga vid filminstitutet och EliSophie Andrée, dramaturg och manusförfattare.

Samtalet kommer handla om vart svensk barnfilmsproduktion är på väg. För vem gör vi barnfilm? Är det för barnen eller vill vi vuxna spegla vår egen barndom? Vilka historier berättar vi för barn? Vad vill barn se? Vilka historier kommer in till filminstitutet och vad är det för slags filmer som får stöd?

Vågar någon satsa på film utan litterär förlaga?

Arrangör: Film i Sörmland / Scenkonst Sörmland

Plats: Danssalen, Scenkonst Sörmland

Tid: Fredag 09:45 – 10:30

Daniel Lundqvist

programchef BUFF

Daniel är head of programming vid Malmö Barn och Ungdomsfilmfestival.

BUFF Malmö Filmfestival är en årlig återkommande internationell barn- och ungdomsfilmfestival som äger rum i Malmö under en vecka i mars. BUFF Filmfestival har sedan 1984 varit det viktigaste visningsfönstret för film för barn och unga i Norden. 

Aland Mohammed

Film i Sörmlands barnfilmsresident 2023

Aland har studerat manus för film & tv vid högskolan i Dalarna och tidigare jobbat med unga på fritidshem.

EliSophie Andrée

dramaturg

EliSophie Andrée, född 1996, är dramatiker, barn och ungdomsbok-författare, manusförfattare och regissör.
EliSophie är utbildad på Stockholms dramatiska högskola, kandidat filmmanus 2018 - 2021. EliSophies verk dras ofta åt det komiska hållet med mycket svärta i. Hon inspireras av Baz Luhrmann, Edgar Wright och William Shakespeare i sitt skapande. 

​Hon driver även produktionsbolaget Nallis Productions. ​Sedan 2019 är EliSophie krönikör hos Helsingborgs Dagblad. Medlem i Dramatikerförbundet sedan april 2022.

Janne Vierth

filmkonsulent barn och unga Svenska filminstitutet

Han har varit verksam som manusförfattare inom film och tv i tjugo år med filmer som Apstjärnan (2021), Gordon & Paddy (2017) och Bajsfilmen – Dolores och Gunellens värld (2016). Han har även skrivit manus till en lång rad filmer om Laban och Labolina.

Filmkonsulenten för barn och unga är ansvarig för att stötta all film med målgruppen 0-18 år, oavsett plattform. Konsulenten har ett övergripande ansvar att främja och stötta film och filmaktiviteter för målgruppen barn och unga, och är också Filminstitutets representant i relevanta forum.

Tillbaka

 

 

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev