Luleå kommun kraftsamlar med konst och kultur som drivkraft i samhällsomvandlingen

Över 1 070 miljarder kronor investeras i norra Sverige de kommande 20 åren. Industrins gröna omställning tar plats och tillgången till grön el har vänt på Sverigekartan. För Luleås del innebär det att vi ska bli 100 000 invånare och skapa 5 000 nya jobb till 2040. Befolkningsökningen ska ske tre gånger snabbare än tidigare. Minst.

Att bygga hus och industrier är en sak men för att lyckas behöver Luleå skapa ett samhälle där människor vill leva och bo. I början av 2023 presenterade Luleå kommun förstudien ”Kulturens plats i framtidens Luleå”, skriven av Magdalena Malm och Michael Johansson, MAA Studio. Med förstudien i ryggen kraftsamlar Luleå kommun i samverkan med kulturlivet, offentlig sektor och näringslivet för att sätta strålkastarljuset på konst och kultur som viktiga drivkrafter i samhällsomvandlingen!

Väskförbud på Lokomotivet – gäller denna programpunkt!
Inga väskor tillåts, varken i entrén eller salongen. Om du ska ta del av denna programpunkt är du välkommen att lämna in din väska i vår garderob i foajén på Stiga Sports Arena/Volvo Arena

Arrangörer: Kulturlyftet och Luleå kommun

Plats: Lokomotivet, Lokomotivet

Tid: Onsdag 14:45 – 15:45

Malin Aghed

moderator

Magdalena Malm

konsult MAA Studio

Marie Wallstén

enhetschef Konst, scen och möten, Luleå kommun

Patrik Bylin

kultur- och fritidsdirektör

Evelina Rydeker

kommunalråd samt ordf. kultur- och fritidsnämnden

Frida Berglund

tf samhällsomställningschef

Tillbaka

 

 

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev