Evenemang i siffror – nu presenteras ny statistik

Den 8 februari presenteras färska siffror som beskriver evenemangssektors ekonomiska bidrag till Sverige och i antal arbetstillfällen.

Statistiken presenteras för första gången förra året. Nu är en större del av idrotten och
data från fler biljettbolag är inkluderade.

2021 samlades Svensk Scenkonst, Svensk Live, Riksidrottsförbundet, Svenska Motionslopp och Visita med BFUF (Besöksnäringens forsknings- och utvecklingsfond) kring projektet ”Evenemang i siffror” med målet att ta fram nationell relevant och pålitlig statistik. Parterna såg nödvändigheten av att stärka kunskapen om branschen och om hur den kan utvecklas, inte minst som underlag för prioriteringar och politiska beslut.

Projektet finansieras av de medverkande organisationerna med stöd av Tillväxtverket.

Programpunkten sänds live på Youtube @svenskscenkonst och modereras av Stina Algotson. 

Väskförbud på Lokomotivet – gäller denna programpunkt!
Inga väskor tillåts, varken i entrén eller salongen. Om du ska ta del av denna programpunkt är du välkommen att lämna in din väska i vår garderob i foajén på Stiga Sports Arena/Volvo Arena

Arrangörer: BFUF och Svensk Scenkonst, Svensk Live, Riksidrottsförbundet, Svenska Motionslopp

Plats: Lokomotivet, Lokomotivet

Tid: Torsdag 15:15 – 16:00

Joppe Pihlgren

verksamhetsledare Svensk Live

Joppe Pihlgren är verksamhetsledare för Svensk Live, som är den svenska livemusikens röst och samlar över 300 arrangörer över hela landet. Svensk Live arbetar för att främja, stötta och utveckla livemusiken i Sverige. Joppe Pihlgren är även medlem och en av grundarna i bandet Docenterna.

Linda Take

Svenska Motionslopp

Linda Take är projektledare för Svenska Motionslopp, en branschorganisation som skapades under pandemin och som företräder våra stora motionslopp såsom Vasaloppet, Vätternrundan, Stockholm Marathon med flera.

Leif Johansson

konsult internationella evenemang Riksidrottsförbundet

Leif Johansson har jobbat på Riksidrottsförbundet (RF) inom området internationella idrottsevenemang. RF har sedan 2011 en uppgift att stödja idrotten i dess arbete med att arrangera VM, EM och världscuptävlingar i Sverige. 

Caroline Ehrenkrona

analytiker Visita

Caroline Ehrenkrona arbetar som analytiker på Visita, bransch- och arbetsgivarorganisationen för den svenska besöksnäringen. Där följer hon dagligen utvecklingen i den svenska besöksnäringen.

Stina Algotson

vd BFUF/Besöksnäringens forsknings- och utvecklingsfond

Stina Algotson är vd för Besöksnäringens FoU fond som är svensk besöksnärings eget verktyg för forskning och innovation. BFUF har under lång tid samarbetat med evenemangsnäringen, forskare och destinationer för kunskapsutvecklande insatser, bland annat kopplat till hållbara evenemang, legacy av evenemang samt robust statistik.

Mikael Brännvall

vd Svensk Scenkonst

Mikael Brännvall är vd för Svensk Scenkonst sedan 2017. Han är även styrelseledamot i de tre scenkonstallianserna och Trygghetsrådet TRS samt ordförande i Scenkonstens omställnings- och karriärväxlingsstiftelse. Mikael Brännvall är jur. kand. och örlogskapten (reservofficer) i flottan. Tidigare har han bland annat varit vice vd vid Dramaten.

Tillbaka

 

 

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev