Vad hände med pengarna?

Fotograf: Katja Novitskova

Bildkonst Sverige släpper den första delen av rapporten om Svenska kulturpolitikens utveckling från 1974 till idag. Vilka mål och värden tar vi med oss och hur har vår syn på dessa förändrats sedan 1974? Vilka frågor är särskilt viktiga för vår situation idag? Fokus i denna del är på ekonomi, värde och kulturpolitikens förmåga att följa konstens utveckling.

Ekonomen Laura Hartman presenterar den ekonomiska utvecklingen av kulturbudgetarna och hur tillgången på offentliga medel har förändrats över 50 år. Lars Strannegård utvecklar frågan om huruvida kulturen förväntas leda till tillväxt eller om tillväxten ska användas för att skapa mer kultur. Robert Stasinski, chefsredaktör för tidningen Konstnären, ger en överblick över hur bildkonstens område har utvecklats och i vilken mån kulturpolitiken lyckats följa med i den utvecklingen.

Arrangör: Bildkonst Sverige

Plats: Konsertsalen, Scenkonst Sörmland

Tid: Onsdag 16:30 – 17:15

Lars Strannegård

rektor Handelshögskolan

Lars Strannegård år rektor vid Handelshögskolan och professor i ekonomi. 

Robert Stasinski

chefsredaktör Konstnären och rapportförfattare

chefredaktör för tidningen Konstnären samt kursledare för Art & Organisering vid Curating Art International Master's Program in Curating, Art, Management and Law vid Stockholms universitet.

 

Laura Hartman

nationalekonom och rapportförfattare

docent i nationalekonomi och har 25 års erfarenhet av forskning och ledarskap i akademin, offentlig sektor och facklig sfär närmast som LOs chefsekonom.

 

Tillbaka

 

 

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev