Vad kan vi lära av elitidrottare och yrkesutövande musiker?

Ett djuplodande samtal med en elitmusiker och elitidrottare. Den Berlinbaserade violinisten Ava Bahari möter den Oslobaserade fd olympiska skidåkerskan/skidskytten och idag expertkommentator på Viaplay Anna-Karin Strömstedt i ett samtal det handlar om att vara elitutövande musiker och idrottre. Ava har på cv en masterutbildning på den prestigefyllda musikhögskolan Hochschule für Musik Hanns Eisler i Berlin liksom ett diplomprogram i violinens hemstad Cremona i Italien. Anna-Karin har tävlat i skidåkning liksom skidskytte i VM samt på skidor i Olympiska vinterspelen i Turin 2006. Mängder av timmar, koncentration och uppoffringar oavsett du spelar violin eller stakar i skidspåren men vad handlar detta om? Vad kan vi lära av elitdrottare och yrkesverkamma musiker?

Samtalet leds av Thomas Johansson, projektledare på Voksenåsen, Oslo. 

Arrangörer: Kulturlyftet och Voksenåsen

Plats: Torget, Munktell Science Park

Tid: Torsdag 15:00 – 16:00

Ava Bahari

violinist

Ava Bahari vann Polstjärnepriset redan 2012 har sedan dess tilldelats en rad svenska och internationella utmärkelser. Ava Bahari är född i Göteborg och spelade med Göteborgs Symfoniker redan som liten. För närvarande är hon baserad i Berlin och fullbordar sina avancerade studier vid Hochschule für Musik Hanns Eisler Berlin.

Anna-Karin Strömstedt

expertkommentator Viaplay, fd skidåkare

Anna-Karin är före detta elitidrottare i både längdskidor och skidskytte. Hon deltog som längdskidåkare på OS i Turin 2006 samt har representerat Sverige på flertalet VM i båda idrotterna. Anna-Karin jobbar nu som expertkommentator för Viaplay. 

 

Thomas Johansson

projektledare Voksenåsen, Oslo

Thomas är projektledare på Voksenåsen i Oslo, som är både hotell, kulturcenter och center för norsk-svenskt samarbete. På Voksenåsen jobbar man prestationsutveckling inom idrott, musik, kultur och samhällsfrågor. 

Moderator

 

 

Tillbaka

 

 

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev