Nordisk framtid - Norsken, svensken og dansken

Fotograf: Sara Gnagsted

Radioprogrammet Norsken, svensken och dansken – som leds av Hilde Sandvik, Åsa Linderborg och Hassan Preisler får Föreningen Nordens språkpris 2024. Programmet lyfts fram som en inspirerande modell för hur språket kan användas för att bygga broar och främja en mer harmonisk region.Norsken, svensken och dansken är ett samarbetsprojekt mellan Sveriges Radio, norska NRK och danska DR.

En del i Nordisk framtid - den skandinaviska talkshowen Norsken, svensken og dansken som är ett samarbetsprogram mellan svenska SR, norska NRK och danska DR ges nu live på Folk och Kultur. I panelen journalisten och författaren Åsa Linderborg (Sverige), radiovärden och författaren Hassan Preisler (Danmark) samt programledaren och samtalsterapeuten Hilde Sandvik (Norge).

En norsk, en svensk och en dansk gick in en studio. Du måste lyssna varje vecka för att höra vad som händer sedan. Norsken, svensken och dansken ger dig bättre koll på grannländerna, och fler perspektiv på vad som händer i Sverige. Den panskandinaviska familjeterapin leds av Hilde Sandvik från Norge. Ständiga deltagare är Åsa Linderborg från Sverige och Hassan Preisler från Danmark. Tillsammans går de varje vecka igenom det senaste av ländernas politik, kultur och nöje. Alla talar skandinaviska Norsken, svensken och dansken talar alla sina respektive modersmål, så förbered dig på att fräscha upp dina skandinaviska språkkunskaper.

Detta program är en del av Nordisk framtid i samarrangemang med Kulturmødet Mors, Danmark, Kulturytring, Norge och Nordisk Kulturfond

Arrangörer: Kulturlyftet och Kulturmøde Mors, Danmark, Kulturytring, Norge

Plats: Torget, Munktell Science Park

Tid: Torsdag 16:15 – 17:15

Åsa Linderborg

journalist, författare

Sverige

Hassan Preisler

radiovärd, författare

Danmark

Hilde Sandvik

programledare, samtalsterapeut

Norge

Tillbaka

 

 

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev